Nejste přihlášený. Pro využití všech možností obchodu Vám doporučujeme se přihlásit. Naše kamenná prodejna má dnes zavřeno.
  • Vážení přátelé, akvaristé, dne 22.4.2024 nás po těžké nemoci opustil náš milovaný šéf firmy, můj otec, Váš kamarád Martin Mithofer. Eshop funguje, nicméně pozastavujeme reverzní osmózy, členství a rozbory vody! Omlouváme se za případné komplikace, je to pro nás velmi náročná situace!!! Děláme vše co je v našich silách! Děkujeme a vážíme si Vašeho pochopení!!! Otevírací doba na našich stránkách.

    Videoškola akvaristiky Telefon do firmy Profiplants?  Nový bazar PROFIPLANTS

    V akváriu mám řasy, jak je odstranit?

    - Přečteno 50 945x

    Pokud v akváriu propuknou řasy, jedná se vždy o přítomnost čpavku, nebo častěji fosfátů ve vyšším množství, či kombinace obou prvků. Je přitom úplně jednou, jestli jde o řasu štětičkovou, či štětičkovou, nebo třeba vláknitou zelenou (ta mezi řasy nepatří, protože není jednobuněčná).


    Jak tedy řasy odstranit?

    Dr. Meristem říká: Postupujte podle videa níže, to nám dá návod jak se jim vyhnout, či již vzniklé řasy odstranit. Z videa také pochopíte, proč v akváriu řasy vznikají. 

    Druhé video napoví, jak se jich zbavit, když jich je opravdu hodně.

     

     

     

    Jak použít Rowaphos v akváriu?

    Ke druhému videu je dobré zmínit, že pokud se řídíte našimi radami, tak po první kůře se rostliny proberou tak, že začnou fosfáty v akváriu spotřebovávat, a další kůra již není třeba. Velmi záleží jak bylo řečeno na hnojivu, a je nutné zajistit správný dostatek dusíku. U nás se dusíkové hnojivo jmenuje PROFIPLANTS N PLUS.

Bazar
Facebook