Nejste přihlášený. Pro využití všech možností obchodu Vám doporučujeme se přihlásit. Naše kamenná prodejna má dnes zavřeno.
  • Eshop obnoven! Bohužel vše řídím z nemocničního lůžka, což není jednoduché, prosím počítejte u některých složitějších objednávek s malým zpožděním, třeba osmózy.  Jsem stále v nemocnici, přidal se těžký zápal plic. Díky za pochopení přátelé!!!!!!!!

    Rozpis otevírací doby je zde úplně dole.

    Videoškola akvaristiky Telefon do firmy Profiplants?  Nový bazar PROFIPLANTS

    Proč jsou rostliny vypěstované v akváriu vhodnější, než rostliny ze skleníku?

    - Přečteno 7 776x

    Některé rostliny vypěstované ve skleníku vypadají stejně, jako rostliny vypěstované v akváriu. Proč tedy těm ze skleníku opadávají listy?


    Je to velmi jednoduché. Rostliny, které rostou pod vodou mají listy v tzv. submerzní, tedy podvodní formě. Ty jsou odlišné od rostlin pěstovaných emerzně, tedy mimo vodu. I když u některých rostlin vypadá emerzní a submerzní forma na první pohled stejně, přesto je rostlina z vědeckého hlediska úplně jiná. Suchozemská forma je uzpůsobena tak, že živiny přijímá výhradně kořeny a dýchá listy. U podvodních forem je situace jiná. Rostlina přijímá živiny celým povrchem. Listy jsou většinou tenčí a struktura jemnější. Proto když zasadíme rostlinu vypěstovanou ve skleníku do akvária, začnou listy chřadnout. Emerzní, tedy suchozemské listy začnou uhnívat, tím se ve vodě začne zvyšovat koncentrace čpavku, potažmo dusičnanů.

Bazar
Facebook