Nejste přihlášený. Pro využití všech možností obchodu Vám doporučujeme se přihlásit. Naše kamenná prodejna dnes otevírá od 12:00 a zavírá v 14:00.
  • Vážení přátelé, akvaristé, dne 22.4.2024 nás po těžké nemoci opustil náš milovaný šéf firmy, můj otec, Váš kamarád Martin Mithofer. Eshop funguje, nicméně pozastavujeme reverzní osmózy, členství a rozbory vody! Omlouváme se za případné komplikace, je to pro nás velmi náročná situace!!! Děláme vše co je v našich silách! Děkujeme a vážíme si Vašeho pochopení!!! Otevírací doba na našich stránkách.

    Videoškola akvaristiky Telefon do firmy Profiplants?  Nový bazar PROFIPLANTS

    Co je to mikropropagace rostlin?

    - Přečteno 12 430x

    Mezi akvaristy a pěstiteli rostlin se často polemizuje, co je to miktopropagace rostlin. Pojďme si to tedy vysvětlit.


    Mikropropagace rostlin je soubor laboratorních velmi složitých technik in vitro, jejichž cílem je rychlé namnožení či naklonování rostlinného materiálu. To se provádí za sterilních podmínek na speciálních živných půdách. Nejčastěji se používají takzvané meristémové buňky, což je rostlinné pletivo tvořené buňkami s dělivou funkcí. Tyto buňky najdeme v listech, kořenech, ale i dalších částech rostlin. Zjednodušeně řečeno - v meristémové buňce je obsažena kompletní informace o rostlině, a proto se z této jediné buňky v podmínkách in vitro pěstují nové rostliny. Právě tuto techniku používá firma PROFIPLANTS®. Tato metoda totiž produkuje naprosto zdravé klony rostlin.

Bazar
Facebook