Nejste přihlášený. Pro využití všech možností obchodu Vám doporučujeme se přihlásit. Naše kamenná prodejna dnes otevírá od 12:00 a zavírá v 15:00.
  • Eshop obnoven! Bohužel vše řídím z nemocničního lůžka, což není jednoduché, prosím počítejte u některých složitějších objednávek s malým zpožděním, třeba osmózy.  Jsem stále v nemocnici, přidal se těžký zápal plic. Díky za pochopení přátelé!!!!!!!!

    Rozpis otevírací doby je zde úplně dole.

    Videoškola akvaristiky Telefon do firmy Profiplants?  Nový bazar PROFIPLANTS

    Založení akvária krok za krokem s visutou zahradou Versagarden

    Založení akvária krok za krokem s visutou zahradou Versagarden

    Velmi často se ptáte, jak zakládáme akvária ve firmě Profiplants, čím hnojíme a podobně. Ukážeme si to tedy názorně. Zhlédněte nejdříve video.

    Celý článek
    Už jsem to chtěl vylejt

    Už jsem to chtěl vylejt

    Se zoufalou prosbou o pomoc se na nás obrátil pan Zdeněk Pavelek, který žije v oblasti s hodně měkkou vodou. Akváriu se absolutně nedařilo, a kolega to chtěl opravdu vzdát. To však byla pro firmu Profiplants® výzva sama o sobě, jsme rádi za každého akvaristu, a proto jsme napnuli síly, a chtěli dokázat, že akvaristika je pro každého, za předpokladu, že bude striktně dodržovat naše rady.

    Celý článek
    Změna po 14 dnech

    Změna po 14 dnech

    Na firmu Profiplants®  se obrátil pan Cyril Onderka, který měl problémy s růstem rostlin.

    Celý článek
    Jaký potřebuji filtr do mého akvária?

    Jaký potřebuji filtr do mého akvária?

    Filtr je spolu se světlem nejdůležitější součást akvarijní techniky. Je nutné ho vybírat uváženě, a vybírat podle technických parametrů. Teprve na dalším místě by měla být cena. Častou chybou je, že začátečníci zvolí filtr špatně a pak neúspěchy v růstu rostlin a chovu ryb přisuzují jiným souvislostem. Předně je třeba si vysvětlit, co vlastně po akvarijním filtru chceme. Odstraňování viditelných částic je základním a také jediným viditelným výsledkem práce filtru. Důležitější je však biologická činnost filtru, která však na první pohled vidět není, ale je velmi a ještě jednou pro zdůrazění velmi důležitá. Úplně každý filtr má větší nebo menší schopnost bilologické filtrace. Pokud nevíte, co biologická filtrace znamená, klikněte ZDE.

    Celý článek
    V akváriu mám řasy, jak je odstranit?

    V akváriu mám řasy, jak je odstranit?

    Pokud v akváriu propuknou řasy, jedná se vždy o přítomnost čpavku, nebo častěji fosfátů ve vyšším množství, či kombinace obou prvků. Je přitom úplně jednou, jestli jde o řasu štětičkovou, či štětičkovou, nebo třeba vláknitou zelenou (ta mezi řasy nepatří, protože není jednobuněčná).

    Celý článek
    Líhnutí Artemia salina + tipy a triky

    Líhnutí Artemia salina + tipy a triky

    Stále je spousta akvaristů, kteří vlastně nevědí, co je a k čemu se používá žábronožka solná - Artemia salina. Líhnutí je přitom velmi jednoduché, a je to špičková potrava pro všechny rybky. Nic lepšího v současné době dát rybkám nemůžete, natož v takové čistotě, jakou toto živé krmivo při zachování určitých zásad představuje. O artemii bylo napsáno spousta věcí, pojďme tedy rovnou k praxi. Nakonec jsme pro Vás připravili instruktážní video.

    Celý článek
Bazar
Facebook